Стара Загора утре: 30 април

Времето: През следващото денонощие над страната ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд, след обяд с гръмотевици. По-значителни ще са валежите в северозападните и планинските райони. Облачността ще бъде предимно значителна и ще има чести превалявания, на повече места в Западна България и планинските райони, след пладне – с гръмотевици. С временни разкъсвания и намаления на облачността ще бъде главно в нощните часове. На 1 май ще има повече слънчеви часове, но след обяд на места пак ще превали и прегърми. Минималните температури ще са предимно между 7° и 12°, а максималните - между 18° и 23°.


Стара Загора:

- 12.00 часа  в БТА Стара Загора- пресконференция на Община Мъглиж. Темата е: Напрежение в общината след настаняване на бежанци

- Фейсбук групата "Приятели на бежанците в Стара Загора" инициират събитие, което предлага в 18:00ч на 30.04.  да бъде изписано пред Областна управа Стара Загора: "Извинявайте" на български и арабски език. Поводът е изгонването на трите бежански семейства от Розово и липсата на реакция от страна на всички институции (без Националния Омбудсман, както посочват в групата).

- На 30 април изтича крайният срок, в който данъкоплатците могат да се възползват от петпроцентната отстъпка при плащането на дължимите данъци върху недвижимите имоти, превозните средства и таксата за битови отпадъци. Това важи обаче само в случаите, когато се заплати пълния размер на данъка.
Задълженията могат да бъдат платени в паричните салони на отдел „Местни данъци и такси" на следните адреси:
1. Бул."Ц.С.Велики" № 28 – ПАРИЧЕН САЛОН „ЗАПАД"
2. Ул."Ангел Кънчев" № 70 – ПАРИЧЕН САЛОН „ИЗТОК"
3. Бул."М.М.Кусев" № 35 – ПАРИЧЕН САЛОН „ЦЕНТЪР"
4. Бул. "М. М. Кусев" № 5 – ПАРИЧЕН САЛОН „ЦЕНТЪР - ЮГ"
5. Кв.Железник, ул."Младост" №29 / в сградата на АБ "ЖЕЛЕЗНИК"/
Паричните салони "ЦЕНТЪР" и "ЦЕНТЪР-ЮГ" ще работя с непрекъснато работно време до 18.30 ч.
Дължимите суми могат да се превеждат и по банков път, като и в този случай гражданите ще ползват 5 % намаление.


Културен афиш:

-Празничен концерт – 65 години Първо основно училище „Георги Бакалов" – Стара Загора
14.30 ч. Драматичен театър

 -„Джаз на двора" - джем сешъни, кино прожекции, интервюта и концертни джаз изпълнения
18.00 ч. до 22. 30 ч. „Къщата на архитекта" , ул. „Сава Силов" 37

 -„Дон Карлос" от Джузепе Верди - с впечатляващ състав солисти: гостуващите Калуди Калудов и Ивайло Джуров, невероятните Елена Баръмова и Даниела Дякова, любимците на публиката Александър Марулев и Иван Кабамитов, Димитър Райков-гост, Ивайло Йовчев, Емилия Джурова, Пролет Пенчева и др.

Преди спектакъла в 18.30 ч. във фоайето на Операта ще бъде открита фотоизложбата „Борис Христов в Стара Загора", организирана от Музикално общество „Борис Христов", със съдействието на Община Стара Загора
19.00 ч. Оперен театър