Тежка катастрофа блокира главен път Е-79

Причина за проблема стана катастрофа между два тира

2 товарни автомобила се сблъскаха и предизвикаха временно затваряне на главен път Е-79 край Благоевград, предаде БГНЕС.

Пътният инцидент стана към 16 часа между разклона за Рилския манастир и Шарков чифлик. Тир "Волво" с врачанска регистрация се сблъска странично в прицеп-контейнеровоз "щипка" с благоевградска. И той е марка "Волво". При удара се пука преда лява гума на волвото и то навлиза в насрещното. Няма пострадали при катастрофата.

Движението бе отклонено по обходен маршрут – Бараково – Кочериново - Е-79. То бе възстановено към 17.15 часа, след като катастрофиралият товарен автомобил с врачанска регистрация бе издърпан от канавката. "Щипката" още веднага след сблъсъка бе спряла при първите къщи на махалата на град Кочериново. По нея нямаше видими следи от сблъсъка. Най-вероятно врачанското "Волво" се е блъснало в ремаркето му.

В момента движението се извършва еднопосочно в едната лента. За него се грижата представители на Пътна полиция, информира агенция „Фокус“. Катастрофата предизвика километрични колони от изчакващи автомобили и в двете посоки – към София и към Кулата.

Освен това десетки тирове останаха блокирани в отсечката между разклоните за Бараково и Рилски манастир. Причините за пътното произшествие се изясняват.