ПловдивУтре: 30 април

Какво, къде, кога в сряда в Пловдив

Облаци и дъжд в сряда. За Пловдив температурите ще бъдат между 8 и 15 градуса. Мокро и влажно ще бъде в четвъртък и петък.

Какво, къде, кога утре

Регионална синдикална организация "Подкрепа" Пловдив съвместно с ръководството на Синдикат Образование към КТ "Подкрепа" дават пресконференция преди обяд в Професионална гимназия по електротехника и електроника по повод увеличението на работните заплати в системата на образованието. Ще присъстват Юлиян Петров и Георги Шошев.

Утре в Регионалната здравна инспекция е редовната месечна пресконференция на Районната лекарска колегия, РЗОК и РЗИ.

TheIncubator, с подкрепата на Фондация "Пловдив 2019", организира брифинг, на който ще бъде представен стартиралият конкурс за позициониране на артисти в "ТheCraftsStation"- част от творческите пространства в първия по рода си творчески комплекс в България, намиращ се в кв. Капана (Пловдив). Събитието ще се проведе в Синята къща в Пловдив.

Студентски съвет към ПУ "Паисий Хилендарски" организира Междуфакултетното състезание "Аз знам повече". Събитието има за цел да поощри и насърчи желанието за знание и развитие на нашите колеги, съобщиха от съвета.

"Аз знам повече" дава възможност на студентите да премерят интелектуална мощ и да покажат кой факултет приютява най-блестящите умове на университета. Състезанието се прави под формата на викторина и проверява знанията в различни области - история, география, литература, психология, изкуство и др. Финалът е утре в Спортната зала на университета.

Утре вечер канят на първото издание на Беседка за Капана. На него ще разкажат как през 70 - те са участвали в спасяването на Капана от разрушаване. Събират се хора, интересуващи се от историята, но и бъдещето на квартала. Срещата е на 30 април от 18 часа в читалище "Алеко Константинов".

Заместник-кметът Стефан Стоянов и Ангел Христозов, председател на Българо-Китайската асоциация за бизнес развитие, ще открият в 17.30 часа в Градския дом на културата "Борис Христов" фотоизложбата "65 години българо-китайски отношения през обектива на Синхуа". Експозицията съдържа 65 снимки на китайската информационна агенция .Ще продължи до 8 май. Три от фотосите са от събития, случили се в Пловдив.

По време на церемонията ще бъде представен и фотоалбум, посветен на 65-та годишнина на двустранното сътрудничество, в който има 108 снимки.