Новолуние в Телец, Слънчево затъмнение

Новолуние - 9,14 ч. Слънчевото затъмнение ще акцентира 9-тия градус от Телеца, като съответно обещава възможност за рестарт и презареждане на житейската матрица за родените около 29 април, плюс-минус 3 дни, както и всички, които имат важни фокусни точки около 9-тия градус на неподвижните знаци Телец, Скорпион, Лъв и Водолей.

Никой не може да даде по-добра прогноза за този ден, както и за произтичащите от него възможности и последствия, от тази, която може да си направим сами, въз основа на преживяното, чутото и видяното. Затова днес и дори през следващите няколко дни, следва внимателно да изследваме и анализираме всички ситуации, срещи и идеи с ясното съзнание, че всяко събитие, случващо се по време на Слънчево затъмнение, има по-важно значение за бъдещето ни, отколкото съзнаваме в момента.

Слънчевото затъмнение тази пролет е обвързано с южния лунен възел, което указва стартирането на процеси, касаещи миналото, поставящи началото на завършващата фаза на ситуации, условия и взаимоотношения, които са изчерпили потенциала си, а също и на реализация на възможности, които дълго сме чакали и за които вече сме инвестирали надежди, време, ресурси или енергия. Събитията, произтичащи от него, ще въвлекат в живота ни други хора и въобще ще привлекат към нас обстоятелства, в които съществена роля ще имат взаимоотношенията и контактите ни с околните. Те ще ни подтикват към взаимодействие, при което ще трябва да вложим съзнателно старание да не накърняваме интересите както на тези, с които си партнираме, така и на опонентите си. Външните обстоятелства ще придобият решаваща роля в живота ни и много често ще ни се налага да действаме не по лична инициатива, а поради изискванията и претенциите на обкръжението си.

Всичко това, постепенно ще ни подтиква да променим начина, по който реализираме активните си намерения, както сферите, в които насочваме действията и интересите си. На преоценка и обновление ще подлежи и ценностната ни система. Ще разберем, понякога дори без да сме го желали, какво действително е ценно лично за нас, какво ни дава вътрешна опора и устойчивост в трудни времена.

Тъй като Новолунието акцентира фиксирания земен знак Телец, можем да очакваме, че тези процеси ще се развиват бавно, но затова пък устойчиво във времето. Телецът не обича да бърза, затова е желателно да се заредим с търпение както по отношение на реализацията на положителните перспективи, така и по отношение на финализирането на затормозяващите ни ситуации.

Новият лунен цикъл ще бъде подкрепен с хармоничен обмен от опозиционната двойка Юпитер-Плутон, но и Големият космичен кръст все още държи текущите обстоятелства в напрегната дисхармония, което обещава по-малко рисков, но не съвсем безоблачен месец. Слава Богу, благодарение на практичната енергетика на земната стихия, някои проблеми ще получат шанса си да излязат от сферите на острата полемика и да намерят съвсем конкретни реалистични и решения. Особено тези, касаещи финанси, имущество, материалното обезпечаване на живота, семейни и делови въпроси. Все пак, следва да имаме предвид, че решенията ще бъдат трудни и най-често под натиска на обстоятелствата, което вероятно ще породи необходимостта от тяхното преразглеждане в бъдеще. Впрочем преразглеждането си има и положителен аспект и вярвам, ще послужи като утеха и надежда за тези, които през този месец се почувстват ощетени от съдбата.

Особено силен акцент в ситуациите и процесите около затъмнението ще има информацията поради акцентираното присъствие на Меркурий. Разкриването на факти и разпространението на информация, ще има съществен принос в начина, по който ще се развиват житейските сценарии през този месец. Казаното и написаното в дните около новолунието ще поражда последствия, каквито не сме планирали и предвиждали, така че бъдете наистина внимателни със словото и най-вече с обещанията, които давате. Сега думите действително имат магическа сила и нито една информация не е несъществена.

Желанията, които станаха обичайна практика по време на новолуние, през този месец следва да бъдат по-глобални, насочени към стратегически житейски цели. Енергията на затъмнението е изключително мощна и може да послужи като трамплин за онези, които са изправени пред прага на решителни стъпки. Концентрирайте се в теми, изискващи практичен подход и конкретна реализация. Сега е моментът да материализирате идеи, които вече сте обмислили и анализирали, да положите началото на практическата реализация по готови проекти.
Успех!