Тръгва делото за убийството на банкерката Павлинка Йовчева

Шест месеца след показния разстрел на банкерката Павлинка Йовчева, делото срещу убиеца й влиза в съда. Обвинителният акт срещу бившия военен Любомир Симеонов вече е готов и ще бъде внесен в съда, съобщиха от Окръжната прокуратура в Бургас.
Билкарят Любомир Симеонов застреля с пистолет в сърцето банкерката на 23.09.2013 г. в центъра на Бургас. Жената бе екзекутирана на път за работа. В обвинителния акт се казва, че на 23.09.2013 г. около 08:15 ч. в гр.Бургас ул. „Поп Грую”, пред № 23, Симеонов предумишлено умъртвил длъжностно лице по повод изпълнение на службата, като прострелял в гърдите с пистолет “Макаров” Павлинка Йовчева – регионален директор в регион “Банкиране на дребно” - Бургас в банка “УниКредит Булбанк” АД - престъпление по чл.116, ал.1, т.1 и т.9, вр. чл. 115 от НК. Престъплението е наказуемо с лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
Срещу убиеца е повдигнато и второ обвинение за притежаване на незаконно оръжие. Обвинението посочва, че през м. юли 2013 год., в гр.Павел Баня придобил, чрез закупуване от неустановени лица и до 23.09.2013 год., в гр.Сливен, Симеонов държал огнестрелно оръжие – 1 бр. пистолет марка “Макаров” със заличени фабрични номера, кал. 9х18 мм., българско производство на фирма “Арсенал” и боеприпаси за огнестрелни оръжия - 11 бр. патрони калибър 9х18, руско производство, без да има за това надлежно разрешение съгласно чл.50 ал.3 от Закон за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия - престъпление по чл.339, ал.1 от НК, вр. чл. 50, ал.3 от ЗОБВВПИ.