Лудогорец се доближи до титлата след равенство с Литекс

Ловчанлии пропуснаха повече, ЦСКА ги изпревари в класирането

Лудогорец направи важна крачка към титлата в първенството тази година, след като завърши наравно 0:0 при гостуването си на Литекс в Ловеч. Така тимът от Разград запази комфортен аванс от 4 и 5 точки пред ЦСКА и Литекс 5 кръга преди края на сезона. Шампионите освен това имат и мач по-малко. Лудогорец може да реши нещаат в своя полза още в следващия кръг, ако победи като домакин "Червените".

Като цяло Литекс имаше инициативата в мача и търсеше повече победата. През първата част домакините имаха няколко добри ситуации за отбелязване на гол, но те бяха пропилени. Още във 2-ата минута след центриране на Том Славчев и Авсил Божиков се разминаха с топката, след като бяха оставени сами в наказателното поле. В 38-ата минута пък Том подаде към Армандо Ваюши, който от добра позиция действа нескопосано и не успя да уцели топката.

Още в началото на второто полувреме домакините имаха нов отличен шанс. Йордан Минев направи нарушение точно на границата на наказателното поле. Зад топката застана Том, който стреля прецизно, но Владислав Стоянов показа изби в корнер.

В 65-ата минута българският шампион за първи път застраши сериозно вратата на "оранжевите". Козмин Моци се озова на добра позиция и без да се бави отправи силин изстрел, който бе спасен със сетни усилия от Илко Пиргов.

Пет минути по-късно чудесна тройна комбинация на Лудогорец завърши с хубав шут на Мишо Александров, но Пиргов с ръка успя да избие силния удар.

В 76-ата минута Армандо Ваюши тръгна заплашително от ляво по атаката на „оранжевите“, като навлезе в наказателното поле. Последва съприкосновение между него и Кайсара, който искаше да изчисти топката. Ваюши падна, а домакините поискаха дузпа. Главният съдия обаче посочи играта да продължи.

В последните минути двата отбора мислеха повече за това да не допуснат гол и не създадоха сериозни опасности пред двете врати.