ПловдивУтре: 28 април

Мисия Пловдив

27-04-2014, 17:38

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Къде, кога, какво в Пловдив утре

Утре в 9 часа се подновява делото срещу Владимир Костадинов, обвинен в предумишленото убийство на 18-годишната Стефка Маджарова. Процесът започна на 1 април, но разпитите на свидетели и вещи лица бяха отложени за 28 април.

В 11 часа  в заседателната зала на общината ще бъдат представени подробности по повод излизането на книгата "История на Община Пловдив 1878 - 1989 година".

В понеделник започва тазгодишният Пролетен правописен маратон от кампанията "Бъди грамотен". От 10 до 15 на площад "Централен" пред Военния клуб часа пловдивчани ще могат да проверят правописните си умения. За всички, които решат тестове без грешка, има награди.

В 12 часа представители на "Подкрепа" ще се срещнат с областния управител. Повод е проблемът на работещите в подлеза на централна гара Пловдив.

От 18 часа в Новотел Пловдив започва награждаването на пловдивските победители в националния конкурс за ученическо есе "Спасяването на българските евреи от депортиране в лагерите на смъртта на нацистка Германия през Втората световна война". 

От 18,30 ч в залата на народно читалище "Христо Ботев" на ул. "Даме Груев" №1 ще се проведе благотворителен концерт със специалното участие на Николай Славеев. Събраните средства ще бъдат за Детска клиника на УМБАЛ "Св. Георги".