ГЕРБ e гарант за европейското бъдеще и прогреса на България

Жан-Клод Юнкер: Без България Европейският съюз би бил непълен и незавършен

"Подкрепям Бойко Борисов, неговата партия и водача на листата на ГЕРБ Томислав Дончев, защото всички те и партията са гарант за европейското бъдеще и прогреса на България. Това са причините заради които ГЕРБ трябва и този път да победи Социалистическата партия", заяви Жан-Клод Юнкер, кандидат на ЕНП за председател на Европейския парламент.

„Тук съм, защото Бойко Борисов е мой приятел и брат. Понякога участваме в тежки дебати, защото той винаги отстоява твърдо интересите на своята страна”, подчерта Жан-Клод Юнкер.

„Дойдох в България и това не е моята първа визита. Всъщност открих за себе си България още преди много години, още преди страната да стане член на Европейския съюз”, каза още Юнкер и допълни „В качеството си на министър-председател през дългите години на този пост, като член и председател на Съвета на Европа винаги съм подкрепял кандидатурата на България за членство в ЕС. Воден от убеждението, че без България би бил непълен и незавършен”.

На въпрос на журналисти, как би коментирал визитата на неговият конкурент Мартин Шулц и как би коментирал това, че откри предизборната кампания на БСП и освен това ясно подкрепи и АБВ, председателят на Европейския парламент отговори:
„Тук съм в рамките на моята кампания, като кандидат за следващ председател на Европейската комисия. Всъщност не считам, че трябва да влизам и да бъда част от вътрешния дебат в България."