Ден 12: Орешарски, не кради, но дръж онези двете заплати

Ремонтът на Зимния дворец струва колкото построяването на два нови

В Ден 12 от своята лична кампания Румен Петков повдигна темата за смешно скъпия ремонт на Зимния дворец в София. Той запита премиера Орешарски защо Съюзът на архитектите може да построи два нови зимни дворци за 50 милиона, когато за тези пари той ремонтира един?

Вижте пълното изказване на Петков, който в момента е част от Движение АБВ:

"Онзи ден имах среща със съюза на архитектите. Те казват, че за 50 милиона те ще построят два нови зимни дворци. А ти с 50 млн. искаш да ремонтираш един. На тоя грабеж биха завидели навсякъде по света. Унищожавайки спорта, унищожаваш и спортната база /за ремонта на Спортния дворец във Варна са предвидени само 5 млн. лева/. Очевидно защото в спортния комплекс във Варна Пламен Орешарски и хората около него няма как да злоупотребят”.

Българската спортна общественост трябва да си даде сметка на какъв терор е подложена по време на режима на Пламен Орешарски. И при цялата й нищета – колко много искат да откраднат от нея.

Ние знаем, че не могат да ви вземат силата на духа, нито достойнството да си български спортист.

Много се надявам за спорта да излезе и да отговори г-жа Георгиева – този любимец на спортната и друга общественост. И настоявам да й бъде дадена широка трибуна".