Майтап или извънземни в Коматево? Странни кръгове се появиха в нива с пшеница

Мисия Пловдив

27-04-2014, 10:56

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Екип на Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Благовест Кочев пиел кафето на терасата, когато видял, че в нивата отсреща има някакви странни йероглифи

Или някой си е направил майтап, или наистина извънземни са кацнали и за една нощ са направили над 10 кръга в нивата с пшеница.

Така с ирония коментират жителите на пловдивския квартал "Коматево" появилите се преди няколко нощи странни кръгове и фигури в посеви с израснала над метър пшеница. Тежките й класове на места из нивата са полегнали настрани, а дали наистина има някакви рисунки, може да се каже с точност, само ако имотът бъде заснет отгоре. Интересната находка е направена от пловдивчанина Благовест Кочев, съобщи БЛИЦ.

Той си пиел кафето на терасата, когато видял, че в нивата отсреща има някакви странни йероглифи. Извадил щатския си бинокъл, за да ги огледа по-добре и видял, че из цялата 5-декарова нива има различни кръгове.

Екип на Plovdivutre провери на място дали действително в нивата край "Коматево" се виждат рисунки и установи, че на няколко места посевите са намачкани по един и същи начин.

Може да е дело на вандали, които са завиждали на собственика на пшеницата за добрата му реколта, а може и рисунките, ако има такива, да са дело на природата, казват трезвомислещи от квартала. Благовест Кочев обаче ги контрира, че в нощта преди да се появят фигурите над "Коматево" не е имало силен вятър или дъжд, които да съборят житните класове. Самият той нямал обяснение как са се появили само за една нощ и предполага, че не са дело на човешка ръка.