Гигс дебютира с успех начело на Юнайтед

"Червените дяволи" отнесоха Норич с 4:0

Манчестър Юнайтед, начело с легендата на клуба Райън Гигс, постигна убедителна победа с 4:0 над застрашения от изпадане тим на Норич в мач от 35-я кръг на Висшата лига. Първият гол бе дело на Рууни от дузпа в 41-ата минута. Пак той покачи на 2:0 в 48-ата. Резервата Хуан Мата направи преднината класическа в 63-ата, а 10 минути по-късно вкара и за 4:0.

Акцентът на деня бе появата на Гигс на "Олд Трафорд", но вече като мениджър на "дяволите". При излизането си уелсецът получи прегръдка от талисмана на отбора "Червения Фред", а от трибуните се чуваше "атакувайте, атакувайте" от самото начало на мача.

В следващите няколко минути Юнайтед отговори на привържениците подобаващо. Рууни изведе Уелбек сам срещу вратаря, но Руди бе по-бърз. Три последователни центрирания на Валенсия пък не намериха фурболист на домакините в наказателното поле и ремито се запази.

След 14 минути игра феновете бяха поутихнали, но силен изстрел на Уелбек едва не прониза Джон Руди и отново започнаха възгласите "в атака, в атака".

В 23-ата минута и Кагава пробва късмета си, но стражът на Норич отново бе позициониран перфектно.

30-ата минута бе беляза от още една пропиляна възможност от футболистите на Юнайтед. Този път грешник бе Том Клевърли който се засуети в наказателното поле и топката му бе отнета от защитник на "канарчетата".

Малко преди края на първото полувреме "червените дяволи" стигнаха до дузпа. След като толкова добре бранеха резултата, защитниците на Норич допуснаха 11-метров наказателен удар по изключително нелеп начин, а Рууни не сгреши и вкара първия гол за Манчестър под ръководството на Райън Гигс.

След подновяването на играта пак Уейн Рууни бе точен - 2:0, Гигс ликува! 

Юнайтед не успокои темпото, въпреки че имаше комфортен аванс.

В 60-ата минута Гигс пригебна до първата си смяна - Мата влезе на мястото на Уелбек. Това повлия позитивно на отбора.

Четете още на sportonline.bg