Орешарски, прочети Бертолт Брехт!

Ден 11: Премиерът уволнява деца, защото родителите им са в АБВ

Румен Петков изрази възмущението си от поредното уволнение на БСП на симпатизант на Движение АБВ. Вчера премиерът Пламен Орешарски остави без работа Нина Найденова, дъщеря на кмета на Перник Росица Янакиева, която също бързо стана част от "черния списък" на управляващата партия.

"Пламен Орешарски уволнява хора заради това, че симпатизират на АБВ. Уволнява роднини заради това, че децата им симпатизират на АБВ. От вчера уволнява деца заради това, че родителите им са в АБВ", коментира Петков.

Ето какво още каза той в Ден 11:

"Вчера Орешaрски уволни дъщерята на Росица Янaкиева – едно чудесно момиче с академично и управленско бъдеще. Само защото майка й е кандидат за евродепутат от листата на АБВ. Впрочем, една много достойна жена. И тя, и бащата на Нина Найденова – Найден Найденов са работили за Орешарски и за кауза.

Орешарски кауза няма. И не питам дали му е неуобно или го е срам. Срам и неудобство може да изпитва човек с достойнство. Достойнство имат и слугите. Но когато някой се държи като слуга, въпросът с достойнството отпада от само себе си.

Важно е да държи на работа полицаи, които малтретират хора от АБВ. Нещо, което в такива брутални форми не си е позволявал никой. Важно е да държи на две заплати хора, слугували на Бойко Борисов. Важното е да е в „Бояна”. Но най-важното е нормалният човек да разбере какво за Орешарски е важно и да направи каквото трябва".