Борисов показва на Юнкер софийското метро

Кандидатът за президент на ЕК идва у нас специално за откриването на кампанията на ГЕРБ

Кандидатът на ЕНП за президент на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще бъде утре на посещение у нас, предаде "Стандарт". Той пристига специално за откриването на кампанията на ГЕРБ в зала "Арена Армеец" в София.

За посещението на Юнкер потвърди и опонентът му Мартин Шулц, който рано днес проведе работна среща с Ивайло Калфин, също в столицата.

Лидерът на ГЕРБ и експремиер на България Бойко Борисов ще покаже на Юнкер столичното метро, което беше завършено неговия мандат. По-конкретно двамата ще разгледат метростанция "Европейски съюз".

През 2012 г. специално за откриването на втория лъч от столичното метро на посещение у нас дойде председателят на Европейската комисия Жозе-Мануел Барозу, за чийто пост в момента се бори Юнкер. Барозу пристигна по специална покана на тогавашния министър-председател Бойко Борисов и остана много доволен от свършената работа.

В откриването на кампанията ГЕРБ утре ще участват още ансамбъл "Българе" и джаз формацията "Брас Вилидж".

Участниците в евролистата на партията ще бъдат представени в обратен ред, започвайки от зам.-председателя на Общинския съвет в Плевен Пламен Борисов и завършвайки с водача Томислав Дончев. Кандидатите ще бъдат обявени от председателя на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Специална реч ще произнесе Жан-Клод Юнкер, а последен ще се изкаже лидерът Бойко Борисов.