Евроизборите - голямата битка за властта

Голямата битка ще е между ГЕРБ и БСП


Предизборната кампания за европейските избори официално стартира на 25 април. Тя ще бъде белязана от битката за властта у нас и ще бъде лишена от европейското говорене, на това мнение са PR-експертът Красен Кралев и социологът Кольо Колев, които бяха гости по темата във "Факторът Кошлуков" на tv7.

Категорични, че голямата битка ще е между ГЕРБ и БСП, те се обединиха около мнението, че не по-малко важна е ролята на малките партии, от които ще зависи следващото управление на страната. Разпределението на евродепутатите ни в Брюксел ще се реши от това влизат ли в ЕП представители на "България без цензура", Реформаторския блок и АБВ, заяви Красен Кралев. "На кантар" за Брюксел са "Атака" и Националният фронт за спасение на България (НФСБ).

Резултатът на ГЕРБ се превърна в ябълката на раздора за социолозите в студиото. Докато Кралев е убеден, че ГЕРБ ще завоюват сигурна победа на евроизборите, Колев контрира, че тези негови думи ще накарат гласоподавателите да накажат за пореден път бившите управляващи. ГЕРБ ще имат един мандат повече от БСП, но съдбата на малките партии ще реши точното разпределение на мандатите, подчерта Красен Кралев.