Стартира спасителната акция по издирването на изчезналите край Винево

Срутен мост край минералнобанското село Винево доведе до трагедия

Край него в петък беше открит смачкан автомобил, в който е пътувало семейство от Кърджали – трима възрастни и едно дете. Тялото на една от жените беше открито в петък.

Загиналата жена е на 54 години, името й е Ресмие Хакив Рамадан. Работила е като начална учителка в Черноочене. Съпругът й е на 55 години. Казва се Мюмюн Хакиф Рамадан. Дъщеря им е на 30 години. Името й е Ширин Рамаданова. Завършила е медицина, кардиолог. Работи в кърджалийската болница. Изчезналото 4-годишно дете се казва Мерт.

В 8.30 часа стартира спасителната акция по издирването на останалите трима души. На мястото на инцидента дойдоха десетки хора от селото, които се включиха в претърсването. Обстановката към днешна дата е спокойна и няма проблеми в областта.

"Проблемът с моста е още от 2012 година. Тогава алармирахме областната управа в Хасково с изготвен проект за стабилизиране и укрепване на съоръжението. Така и нямахме становище от междуведомствената комисия в Министерски съвет. Около 33 500 лева беше стойността на проекта”, обясни пред Нова телевизия главен специалист от Община Минерални бани.

През 2012 г. тогавашният областен управител е дал положително становище за финансиране на проекта. През 2013-а мястото е посетено и отново е дадено положително становище за финансиране. Пари обаче така и не са получени.