Гришо на финал в Букурещ!

Григор Димитров се класира за деветия си полуфинал на АТР ниво, след победа над Сергей Стаховски 6-3 6-4

В единствения им до този момент сблъсък, Стаховски тотално надигра първата ни ракета, побеждавайки го с 6-2 6-4 на Мастърса в Маями, но сега Гришо е съвсем различен тенисист, а ситуацията на корта нямаше нищо общо с тази през 2011 г.

Началото на срещата не бе особено добро за Григор, който рано трябваше да спасява брейкбол, но за щастие успя да се справи с трудната ситуация, и то с атрактивен форхенд уинър. След няколко дюса Димитров измъкна подаването си, а при резултат 4-3 за първи път в мача притисна съперника си от ретур и се възползва от открилия му се шанс, пробивайки и поставяйки се в ситуация, в която да сервира за първия сет.

Гришо не трепна, печелейки на нула подаването си, а на старта на втората част дори поведе с пробив, възползвайки се от колебливата игра на Стаховски, но бързо върна жеста и на свой ред допусна няколко грешки, позволили на световния №92 да изравни резултата в геймовете. Първата ни ракета бързо се съвзе от временния спад в играта си, а при 4-4 блесна със страхотен бекхенд ретур, довел до нов пробив и позволил му да сервира за мача при 5-4. Подобно на първия сет, и този път Григор не трепна в тези критични моменти, задържа на нула подаването си и след 68 минути игра се класира за деветия си АТР полуфинал.