Места, докоснати от Бог

Малцина са успявали да зърнат...

По света е пълно с удивително красиви места, които всеки от нас мечтае да посети. Но има и такива, които малцина туристи са успявали да зърнат, заради тяхната трудна достъпност и непопулярност. Представяме ви 5 от тях.

Този храм е построен през седми век от група монаси на върха на скала, близо до Чиатура(Грузия). Той бил дом на група християнски аскети, които вярвали, че голямата височина ще ги приближи повече до Бог. Днес монасите отдавна са изчезнали, но това удивително място продължава да стърчи на върха на света.

Въпреки че повечето хора се отправят към езерото Комо, когато посещават Северна Италия, там се намира още един красив природен басейн - Исео. Най-малкият остров на езерото се нарича Isola di Loreto, където през 900-та година е построен удивителен готически замък.

Тук достъпът е доста труден, поради простата причина, че земята е частна собственост, затворена за посетители. Преди няколко години самият Джордж Клуни се опита да купи острова, но собствениците му останаха непоклатими.

Ball Pyramid
Pyramid Ball (най-високият остров в света) е това, което е останало от стар вулкан, който изплувал от морето преди около 7 милиона години. Няколко вида насекоми, които се смятаха за изчезнали, наскоро бяха открити от група учени именно на Pyramid Ball.

Wall-Street20svbdThe-Narrows-in-Zion-National-Park-Utah-USA
Това е удивителният таен рай на Тексас, разположен върху южната страна на езерото Травис. Място не е особено популярно сред туристите заради трудния преход, който изисква отлична физическа форма и издръжливост. За сметка на това обаче, си струва да бъде видяно.

Това е дълбок каньон над суб-ледникови езера в непосредствена близост до вулкана Гримсвотн в Исландия, който има най-високата честота на изригване в страната и който, спомняте си, изригна през 2011г.

 

Галерията можете да разгледате тук.