26-27 април : Бърза работа, срам за майстора

Слънце в Телец, Луна в Овен. Астрологична картина за 26-27 април

Уикендът ще започне спокойно, почти незабележимо, давайки ни възможност за пълноценна почивка. Не планирайте нищо за съботната утрин, освен да се излежавате на спокойствие и да се радвате на уединението. Сега е момента да се посветите на духовното си развитие, да отделите време за духовни и релаксиращи практики или просто да пообщувате със себе си.

Настроението рязко ще се промени в следобедните часове, когато отново ще бъдем завладени от импулс и нетърпение да променим нещо в живота си. Това разбира се ще ни направи доста по активни но и по-резки във взаимодействието си с околните. Ако имате недоразумения с близките, постарайте се да ги изчистите в първата половина на деня, защото следобед и в неделя, разговорът може да протече не така както сте планирали, а изясняването на взаимоотношения може да доведе до остър конфликт и задълбочаване на проблемите. Не давайте обещания, които се съмнявате че ще можете да изпълните, но ако ви приканят да изпълните стари обещания или да погасите стари задължения, по-добре не отлагайте повече. Освен всички ползи произтичащи от освобождаването от дълга, ще можете да пристъпите в бъдещето без излишните товари на миналото.

Неделя е идеален ден са основно почистване на дома. Така ще можете да насочите напиращата енергия в благоприятна посока, без да рискувате личното си благополучие и взаимоотношенията си с околните. Мнозина вероятно ще забележат  у себе си готовност за бързи реакции, повишена раздразнителност и желание да решат всички въпроси бързо, без да мислят за последствията. Бързината и скоростта обаче по скоро ще генерират проблеми отколкото да ги решат. И отново напомням основната тенденция на настоящия месец: ще спестим и на себе си и на околните много неприятности и загуби, ако съзнателно и задълбочено да преценяваме желанията и възможностите си. Онова, което бъде блокирано през този месец и не успее да се прояви и реализира, независимо колко време, ресурси и усилия сме вложили в него, е вредно за нас и пагубно по своята същност. Препятствията не целят да подхранят амбициите ни, а да ни предпазят от грешки.

Внезапни събития ще нарушават обичайния порядък дори в неделя, която както всички знаем е ден за почивка. Политическата ситуация в света все още е твърде нестабилна, а в събота и неделя може допълнително да се изостри. Сблъсъкът между противопоставящи се културни, политически и духовни интереси може да провокира действия продиктувани от краен егоцентризъм, импулсивни реакции и радикализъм. Особено по време на митинги,протести и многолюдни събития. Както в обществения така и в личния живот обаче, за всички ни ще бъде изключително трудно преценим перспективите в текущите ситуации и да вземем правилни решения, затова би било мъдро да се въздържаме от такива, освен в случай на крайна необходимост. Едва в неделя вечерта  ще настъпи спад в напрежението, а понеделникът ни обещава ако не по сигурни перспективи, то поне по-спокойна и безопасна обстановка.

Здраве, хранене и красота
Бъдете внимателни по време на шофиране, работа с остри режещи инструменти, електроуреди, лесно запалими и взривни вещества. Опасността от травми инциденти и аварии отново нараства и периодът изисква максимално внимание. Може да се очаква и изостряне на възпалителните и инфекциозните процеси които ще изискват незабавна но добре преценена намеса. Уязвими ще бъдат осезателните органи , особено зрението, главата и горната челюст. Отложете посещението при стоматолог, освен в случаите когато това действително се налага по спешност. Избягвайте също дразнещите светлини и звуци. Хората страдащи от мигрена могат да намалят главоболието с контрастни душове и дихателни упражнения.

Процесите в организма са забавени и той обработва храната по-трудно и бавно. Храната трябва да е лека и лесно смилаема. В случай че здравословното ви състояние позволява, уикендът е подходящо време за започване на диета.