Парче от магистрала не е магистрала

Ако трите големи инфраструктурни проекта не бъдат довършени до 2020 година, европейските средства трябва да бъдат възстановени

Трите големи проекта, които са започнати в България, са автомагистрала „Струма”, тунелът под Шипка и ж.п. връзката София – Бургас. Ако те в следващия програмен период до 2020 година не бъдат довършени, всичко, изградено до момента с европейски пари, трябва да бъде възстановено в бюджета на Европейската комисия. Това каза Томислав Дончев, водач на листата на ПП ГЕРБ за предстоящите избори за Европейски парламент.

„Логиката на комисията е, че парче от магистрала не е магистрала. Парите трябва да се възстановят”, добави Дончев.

„Всички политики в България трябва да са европейски. Европа не е нещо, с което България трябва да се съизмерва. България е част от Европа. В кои политики обаче европейското е дефицит. Когато казвам в дефицит, нямам предвид само в съответствие с европейските норми, а и с европейските принципи и стандарти, политиката за доходите, социалната политика, здравеопазването, образованието. Там имаме нужда от повече европейски политики. Как европейските политики да бъдат такива, че да забелязват повече България, зависи не само от промяна в европейските политики, зависи включително от България. Като ЕНП твърдим, че Европа трябва да е голяма в големите неща и малка в малките”, каза още Томислав Дончев.