Втори труп намериха край Винево, търсят детето и мъжа

Семейството изчезна в нощта на водния ад (обновява се)

Четиричленно семейство изчезна късно снощи край село Винево, съобщиха от полицията в Хасково. Вече е открит трупът на жена, която е била в потъналата кола.

Снощи мостът край селото пропаднал вследствие на проливните дъждове и наводнения. Изчезналото семейство е от Кърджали. Тази сутрин е бил открит лекият им автомобил „Опел Вектра", смачкан от пропадналия мост. 4-мата, които изчезнаха в нощта на водния ад, са били във Винево по тъжен повод – наскоро се самоубил техен близък, съобщи 24rodopi.com.

29-годишната д-р Ширин Мюмюнова Рамаданова, която живеела в кърджалийския квартал „Възрожденци", 4-годишното й дете Мерт и двамата родителите на лекарката - 56-годишни, се качили в „Опел" към 22.30 часа и тръгнали да се прибират. Повече никой не ги видял.

Полиция и пожарна издирват трупове край село Винево. Призори в петък, близо до пострадалия от стихията мост, е открита леката кола, която е смачкана и най-вероятно е била отнесен от водата при опит за преминаване през съоръжението.

Първи спасителите открили трупа на майката на д-р Рамаданова - Ресмие, която е била учителка в Черноочене. Мъртва е открита и лекарката.

Мостът все още е затворен за движение, тъй като водата е подкопала основите му.  До село Винево се стига през обиколен маршрут през селата Ангел Войвода, Боян Ботево и Караманци, съобщи за Haskovo.info кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер.

"Мостът във Винево беше под постоянно наше наблюдение, не сме и предполагали, че може да се случи такова нещо", коментира Искендер. Той допълни, че два пъти досега общината се е опитвала да спечели проект за ремонт на съоръжението, но тъй като част от площта, включена в проекта, попадала в землището на кърджалийското село Черноочене, от Фонд "Земеделие" не одобрявали проекта.

Въпреки това ще се търси начин за спешен ремонт на моста, бе категоричен Искендер.