Пребиха бивш шеф на „Напоителни системи”

Има опасност за живота на Георги Харизанов

Бившият директор на "Напоителни системи" Георги Харизанов е бил пребит снощи в София, информира БНР. Инцидентът е станал около 22.00 часа в столичния квартал "Красна поляна".

Харизанов е бил в компанията на съпругата си. Той е бил нападнат от двама мъже на улицата, които са го пребили с железни тръби. Инцидентът е станал, докато Харизанов е паркирал автомобила си.

В момента бившият шеф на „Напоителни системи” е във Военномедицинска академия (ВМА) в тежко състояние, с опасност за живота. Харизанов е със счупена ръка, счупени ребра и хематоми по главата. Инцидентът е станал пред жилището му.

Полицията изяснява инцидента.

В началото на април Софийският градски съд (СГС) пусна под гаранция от 7000 лв. бившия шеф „Напоителни системи". На 27 март районният съд го освободи без каквато и да е мярка за неотклонение. Той е разследван за неизгодна сделка, ощетила "Напоителни системи".

Харизанов влезе в ареста след показания на свидетел с тайна самоличност, който го чул да казва, че се готви да се укрие от българското правосъдие в ЮАР, припомня bTV.

На 7 октомври 2013 г. прокуратурата обвини Харизанов и още двама бивши шефове на "Напоителни системи" за неизгодна продажба на бракувани хиляди тонове скрап, части от напоителни съоръжения в цялата страна.