Какво искате от Салич? Няма ли всеки право на избор?

Целият телевизионен свят обявил война на Ани Салич. Защо?

Вчера срещу Салич бе нанесен нов удар. Продуцентът Денис Ризов заклейми официално като чиста кражба и плагиатството първото предаване на чаровната водеща „Извън новините". Шоуто било компилация от утвърденото по bTV „Търси се" и неизлъченото риалити „Свързани", продуцирано от „Супернова медия". Водещите на „Търси се" Нели Хаджийска и Меги Димчева, излязоха с официална позиция за копираното шоу на Ани.

„След като изгледахме първия брой на предаването „Извън новините" с Ани Салич излъчено по Нова телевизия, бихме искали да заявим, че предположенията ни, че основната идея е взаимствана от нашето предаване „Търси се", се сбъднаха. Вече 6-а година се влагаме със сърце и душа, за да разкрием за зрителите невидимата човешка страна на най-популярните личности", заявяват от „Търси се".

Гневни коментари по адрес на Салич се чуват и от други представители на телевизията.

Миа Сантова публично изрази разочарованието си. „Още една Опра Уинфри... Тъжен смях", написа журналистката.

Ани Салич бе обявена от гилдията за предателка още след като избяга от bTV, защото по този начин заличила годините, изкарани в телевизията, която я издигнала на върха.

Как се заличават години от миналото? Къде е мястото на личния принос? Няма ли всеки човек очаквания да се развива повече? Не се ли измерва популярността със зрителски вот? И какво й е, аджеба, на Опра Уинфри?....

Всъщност, една от причините за скандала разкри жълтата преса. Колеги на Салич коментирали, че Ани се е надула зверски и се държала отвратително към своя екип. Обидила ги жестоко, когато навръх рождения си ден, не занесла и една кутия бонбони, за да почерпи....

Кутия бонбони взриви журналистическата гилдия? Стига. Това не е сериозно.

Страна в тази нелепа ситуация няма да взимам, въпреки, че ми се иска. Споровете се решават от компетентните органи и в никой случай онлайн или от жълтата преса. За съжаление обаче, има хорица, които не усещат тънката граница. А тя всъщност не е и никак тънка.

Или може би не искат да я усещат? Или не им пука? Все тая. Важното е, че има такива.

И все пак, всеки има право на избор, всеки има право на шанс. Да го дадем на Ани, да го дадем и на предаването, а последната дума ще е на Зрителя.