Репресиите по места, от страна на управляващите, вече са факт

Тройната коалиция на предстоящите евроизбори залага отново на черния пиар

„Опонентите ни на предстоящите евроизбори ще заложат отново на черния пиар, на ударите под кръста и на популизма, а не на дебата за Европа. Те ще се стремят да удрят по местната власт и по най-добрите кметове на ГЕРБ”. Това заяви в Стара Загора заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който проведе среща с актива на партията в града. На нея присъстваха също областният координатор и кмет на Стара Загора Живко Тодоров, кандидатите за евродепутати от ГЕРБ Ева Паунова, Ангел Филипов и Пламен Русев. „Репресиите по места вече са факт, защото управляващите започнаха да налагат финансови корекции на най-добрите общини в България - Бургас, София и др. Има корекции за над 5 млн. лв., което за една по-малка община е пагубно и означава, че през следващите няколко години няма да може да си плати дори тока. Очакванията ни са атаката към нашите кметове да бъде още по-ожесточена през следващата една година, във връзка с предстоящите местни избори. Ние ще дадем цялата си подкрепа за тях, защото са успешни и можещи”, категоричен бе Цветан Цветанов.

„ГЕРБ ще заложи отново на позитивна кампания през следващия месец, в която ще чертаем перспективата за България, а не на омразата и разделението. Ще заложим на личната комуникация и срещите с хората очи в очи. Всички трябва да сме наясно, че европейските избори са изключително важни, както за предизвикването на предсрочни парламентарни, така и за местните избори догодина“, посочи зам.-председателят на ГЕРБ. По думите му, победата на ГЕРБ на тези избори ще бъде категорична предпоставка за предсрочни парламентарни избори. „В управлението ГЕРБ допусна грешки и ние имаме силата да го признаем, и въпреки това направихме онова, което не беше свършено 20 г. Върнахме доверието на Брюксел към България и разписахме всички договори за 2014 и 2015 г. на 100 %. В момента управляващите имат огромен дефицит на кадри, които да се справят с еврофондовете и това вече е ясно на всички. 2014 г. ще бъде оценена нулево през 2015 г., като перспективата за следващите години е същата”, подчерта Цветанов.  

„Всички кандидати за депутати от нашия регион през миналата година се клеха в това, колко е важен проектът за тунела под Шипка. Днес тунелът е оставен на втори план от управляващите, ако има пари някога”, заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той призова всички граждани да се обърнат назад към изминалите две години и да видят колко много неща направи правителството на ГЕРБ за община Стара Загора и областта.