Стара Загора утре: 25 април (петък)

Времето: През нощта ще се задържи облачно с валежи от дъжд, по-значителни в западните и планинските райони. Минимални температури между 9° и 14°. И утре ще има значителна облачност с превалявания, но валежите постепенно ще отслабват, а по-късно и ще спират. Ще духа слаб до умерен източен вятър, в източните райони временно силен - от изток-североизток. Максимални температури между 15° и 20°.

Кръводарителска акция за деца с редки болести ще се състои на 25.04.2014 г., от 9:00 до 13:00 часа, в Зала "Фоайе" на Община Стара Загора. Инициативата се провежда в партньорство с Районен център по трансфузионна хематология - Стара Загора и Община Стара Загора. Инициативите се реализират от екипа на Сдружение "Самаряни" и много ДОБРОтворци по проект "ДОБРОволноЗаКАУЗА!", който се финансира по Програма за подкрепа на неправителствените организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

На 25 април 2014 година, когато светата ни Православна църква чества Светли Петък и Живоприемний Източник в 11,00 часа в новостроящия се храм „Свети преподобномъченик Игнатий Старозагорски” в гр. Стара Загора, кв. Самара, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Галактион ще отслужи тържествен водосвет, след като преди това в 9,00 часа в храм „Св. Въведение Богородично” в гр. Стара Загора бъде отслужена Божествена св. Литургия.

На 25 април от 10:00 ч на стадион "Локомотив" в Стара Загора ще бъде проведено 15-тото Районно състезание "Млад огнеборец" . В нвго участие ще вземат четири отбора  от 5-8 клас  - СОУ "Железник", IV ОУ "Кирил Христов", СОУ "Иван Вазов" и I ОУ "Георги Бакалов". Победителят в утрешната надпревара ще вземе участие в Областното състезание, което ще се проведе на 20 май в гр. Чирпан.

Културен афиш:

Дипломен спектакъл на класа по актьорско майсторство, при НУМСИ „Христина Морфова"
16.00 ч. камерна зала, Драматичен театър

 „Дъга плюс" представя фотоалбум „Стара Загора"
18.00 ч. Художествена галерия

 Спектакъл мюзикъл, по стихове на Недялко Йорданов. Автор на музиката Константин Тасев.
Участват ученици от ІІ клас на НУМСИ „Хр. Морфова"
18.30 ч. Драматичен театър

 „Веселата вдовица" от Лехар
19.00 ч. Оперен театър