Бездомник аха да заколи колега във ферма

Животът

24-04-2014, 14:07

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Екип на Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Адвокат в отпуска отложи дело за опит за убийство

Годишен платен отпуск на служебен защитник отложи днес дело за опит за убийство. Адвокат Николай Василев представлява в процеса подсъдимия Александър Мечков, но представил пред съдебния състав молба за отлагане. Неговият клиент също пожела делото да продължи в друг ден, за да не бъдат накърнени правата му на защита. „Без адвокат как да се гледа?”, попита обвиненият. На 17 юли миналата година Александър се опитал умишлено да умъртви Асен Чавдаров.

Мечков бил без работа повече от 10 години, през които се издържал с пари от наема на апартамента си на ул. „Иван Вазов”. Въпреки собствеността си, той живеел на улицата, а каквито приходи имал, ги изпивал. Имал лошо пиянство, заради което стигал често до побоища. За известно време бил подслонен от леля си, но тъй като пренесъл в жилището й пиянските си навици, бил изгонен и от там.

В началото на 2013г. разбрал, че неговия познат Асен Чавдаров започнал работа в селскостопанска ферма. Той не само получавал заплата оттам, но му осигурявали и подслон. Александър Мечков се помолил за работа и собствениците на фермата го взели. Вечерта на 16 юли 2013г. обаче той се запил сериозно. В малките часове на следващия ден грабнал нож и започнал без никаква причина да коли приятеля си Асен. Той пък бил спасен от събудилия се собственик на стопанството, който го откарал в болница. Въпреки тежките рани, лекарите успели да спасят живота на Асен. Днес той не се яви в съдебната зала, където на предишно заседание е бил конституиран като граждански ищец и частен обвинител в процеса.