Хоро събира средства за уязвимите деца на България

Организатори са фондация „За Нашите Деца”, Dance Academy Sofia и Клуб по Български танци „Гайтани”

Фондация „За Нашите Деца”, заедно с Dance Academy Sofia и Клуб по Български танци „Гайтани” кани всички, които обичат традиционните български танци, да станат част от IV национален фолклорен фестивал „Хоро в София”.
Фестивалът ще се проведе с благотворителна цел на 26 април (събота) 2014 г., от 10:00 ч., в голямата спортна зала ”Арена Армеец София” на бул. „Асен Йорданов” №1 в София.
Събитието ще събере на едно място ценители и любители на българския фолклор от цялата страна, които освен любовта си към танца, ще покажат и загриженост към съдбата на най-уязвимите деца в България.
У нас все още над 4000 деца живеят сред самотата и изолацията на социалните домове. За да не попаднат зад стените на социалните институции, фондация „За Нашите Деца” подкрепя семейства в затруднено положение и им дава надежда, че въпреки предизвикателствата, могат да се справят с отглеждането на своите деца. Благодарение на емоционалната, психологическа и материална подкрепа, която оказахме на семействата, само за 2013 г. ние спасихме 232 деца от изоставяне. 
100% от печалбата от тазгодишният фестивал „Хоро в София” ще бъде дарена в подкрепа на деца и семейства в нужда. Входът за зрители е свободен, но всеки желаещ може да даде своя принос като дари сума по избор в разположените на място дарителски кутии.
В деня на събитието ще се проведе и дарителска кампания „От бебе за бебе“. Сигурни сме, че много от вас имат бебешки дрешки, играчки, колички и столчета за хранене, от които вашето пораснало дете вече няма нужда, но могат да са от голяма полза за много други новородени. Донесете ги в зала „Арена Армеец София” на 26 април от 10.00 ч. до 15.00 ч., а ние ще направим така, че те да достигнат до най-нуждаещите се бебета. Освен тях, можете да подкрепите децата и семействата като донесете памперси, адаптирано мляко, бебешки пюрета или козметика. За всяка ваша подкрепа ще получите свидетелство за дарение и страхотното чувство, че сте помогнали на дете в нужда.