Р.Петков: На всеки „на Орешарски” – по две чиновнически заплати

Предвид познанството и съвместната ни работа от години, констатирам, че днес виждам различен човек, който е в услуга на политическото статукво

"Премиерът Пламен Орешарски трябва да обясни на обществото критериите, по които назначи толкова партийни функционери, колкото на Бойко Борисов ще са му нужни три мандата да го постигне", заяви Румен Петков.

"Говорейки за Борисов, днешният премиер е длъжен да обясни на широката публика аргументите, по които един чиновник в държавната администрация взема по две заплати. В случая един от министрите в сегашния кабинет - от Лясковец - казал, че министър-прдседателят не е злонамерен, но това е професионалното му ниво", допълва бившият министър на вътрешните работи и добавя:

"Считам, че професионалните умения на премиера са на съмнително равнище, в т.ч., в сферата на финансите и международната политика. Предвид това, редно е да отстъпи дейността, особено по международната политика, на друг.

Предвид познанството и съвместната ни работа от години, констатирам, че днес виждам различен човек, който е в услуга на политическото статукво."