Русия бойкотира Женевските споразумения

Истинската терористична заплаха за украинските граждани идва от така нареченото "народно опълчение", смята Евгений Перебийнис

Русия демонстрира пълен бойкот и нежелание за изпълнение на Женевските споразумения - това заяви Евгений Перебийнис, директор на Департамента по информационна политика на украинското външно министерство, цитиран от "Укринформ". Това предаде Агенция "Фокус".

"Ние наблюдаваме пълен бойкот на Женевските споразумения от страна на Москва. Още на 21 април министерството на външните работи на Украйна предаде нота на външнополитическото ведомство на Русия с подробна информация за стъпките на украинската страна по реализиране на Женевските споразумения. В тази нота имаше молба за предоставяне на информация за практическите стъпки на Русия по намаляване на напрежението в източните области на Украйна, но все още нямаме отговор", бяха точните думи на Перебийнис.

Според него реална терористична заплаха представляват не "митичните "бандеровци" или "Десен сектор", както така настойчиво твърди руската пропаганда", а именно професионално подготвените екстремисти от така нареченото "народно опълчение", които са подкрепяни от руските спецслужби.