Предизборна кампания на гърба на българските имигранти

Или поредните нападки на Великобритания към България и Румъния

Заради отворената врата към България и Румъния обръщаме гръб на таланти от други държави, заяви лидерът на британската Партия на независимостта Найджъл Фарадж в рамките на своята предизборна платформа за евровота през май. Това предаде БНР.

В момента всички се готвят за избори, а една кампания е направена на гърба на българския имидж. При представянето на своите виждания за европейска политика Фарадж акцентира върху необходимостта от различна имиграционна политика.

Нещо повече - известният политик обещава, че неговата партия ще извади Обединеното кралство от Европейския съюз, тъй като заради аксиоматичната политика на свободно движение на кадри (наред със стоки, услуги и капитали) страната не може да привлече квалифицирана работна ръка от други части на света.

"В момента обръщаме гръб на таланти от Индия и Нова Зеландия заради отворената врата към Румъния и България и това изобщо не е разумно", заяви Фарадж.

Наистина странна предизборна платформа за европейски вот.

Партийният лидер произнесе речта си в момент, когато агитационните постери на партията бяха осъдени от политици и медии заради антиевропейското им и антиимигрантско съдържание, коментира медията. Те призовават избирателите да гласуват за партията на Фарадж, обещавайки, че само така британците могат да си върнат контрола върху собствената държава от Брюксел.

Един от плакатите плаши, че милиони европейци дебнат, за да вземат местата на работниците в Обединеното кралство, докато друг твърди, че британският данъкоплатец финансира луксозния живот на еврократите в Брюксел.

Последното може да важи и за самия Найджъл Фараж, тъй като той използва отпусканите му като евродепутат немалки суми, за да наема за секретарка собствената си съпругата, която е германка. Запитан от Би Би Си защо тя заема мястото на британски гражданин, лидерът на Партията на независимостта заяви само, че никой друг не би могъл да върши тази работа.

Той отговори неубедително и на друг въпрос – защо след твърденията, че хиляди българи и румънци ще дойдат, за да вземат препитанието на британците, безработицата на Острова всъщност е започнала да намалява. По думите му все още не са изнесени официални данни за тази година.