Тотален бойкот на акцията в Шекера, роми викаха и плашиха (ВИДЕО)

Кметът на Северен заплаши, че ще викне жандармерията. В крайна сметка се отказа да бута незаконна конюшня

Кметът на район "Северен" изненадващо оттегли багерите, които трябваше тази сутрин да съборят незаконно построена конюшня в пловдивската "Шекер махала". Строителната техника стоеше в готовност в двора на училище "Панайот Волов". Акцията трябваше да започне от страната на училищния двор.

В защита на конюшнята скочиха много роми от махалата, а собственикът Рашко призна, че е вдигнал масивната постройка незаконно и то на общински терен.

Като ще събарят, да почнат от началото на улицата. Защо с нашата конюшня. Преди имах там 7 коне, а сега са само три, каза Рашко, който в последен опит да спаси сградата се покатери на покрива й.

Всичко тук е незаконно. Посочете ми къде има законни къщи, крещеше той.

В това време 70-годишната му майка размаха медицински документи, за да докаже от какви болести страна. Диабет имам, високо кръвно, удар получих, а сега и конюшнята ни ще събарят, крещеше разтрепераната жена. Пред експертите незаконно строителство от "Северен" тя обеща конюшнята да бъде преустроена в жилищна сграда, защото в момента в една стая на същата улица спели три деца и трима възрастни.

След разразилия се екшън от недоволните роми експертите от района получиха ненадейна заповед от кмета Ральо Ралев, който отмени акцията. В петък от кметството на район "Източен" са обещали да извадят багери срещу незаконно строителство в "Столипиново".