Т. Дончева: Не върви МВР да гони циганки по Женския пазар

Според лидера на "България 21" статуквото е сковало държавата в менгеме

Снощи няколко от основните телевизии бяха заети с поредната пиар акция на МВР, в която главният секретар на МВР и шефът на митническото разследване и разузнаване обясняваха, че ловят цигари на Женския пазар. Както е известно, на Женския пазар се гонят дребните разпространители на безбандеролни цигари, а не се гонят големите вносители, износители и играчи в схемите. Не върви на главния секретар на МВР и на шефа на митническото разследване и разузнаване да гонят циганки по женския пазар. Вероятно някой иска да умие срама от челото от резултата на акцията в Лясковец и ние да забравим за нея”. Това заяви тази сутрин в ефира на Нова телевизия лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева. Според нея това се прави, за да се „умие срама от челото от резултата на акцията в Лясковец” и обществото да забрави за нея.

Бившият депутат коментира и ситуацията в държавата: „Докато това статукво е сковало държавата в менгеме, не може да има възможност за развитие в правилната посока”. Според нея определени икономически кръгове управляват в момента държавата.

Има си определен бизнес кръг, който контролира в момента основните политически фактори – БСП, ДПС, „Цензурата”, „Атака”. ГЕРБ е имал периоди от съществуването на партията, когато е в тесни отношения с този бизнес кръг и смятам, че все още не са съвсем прекъснати”, заяви Дончева. Според нея става въпрос за Външно-търговската банка на Русия, която се появява в различни бизнес проекти, във футболния клуб „Левски”, и е свързана с Корпоративна търговска банка. Целта на всичко според нея било запазването на този бизнес кръг.

Дали ще го запази с едно съотношение между БСП и ДПС, дали ще добавя гласове от „Атака”, дали ще са от друго формирование – това няма никакво значение”, заяви Дончева. Според нея протестите макар и да са на приливи и отливи сочат, че има достатъчно критична човешка маса в държавата, която недоволства от това състояние.

Бившият депутат обясни, че партиите гледат на предстоящия вот като на упражнение, от което да извадят довод за запазване на парламентарното статукво, за запазване на правителството, за запазване на основните четири парламентарно представени партии в сегашния им състав.