23 април: Помощ от приятел

Слънце в Телец, Луна във Водолей. Астрологична картина на деня

Напрежението по големия кардинален кръст и днес ще провокира недоволство и желание за промяна, а Луната във Водолей ще подкрепя свободолюбивите, макар и малко честолюбиви и егоцентрични стремежи. И всичко това, на фона на непредвидени обрати и неочаквани препятствия, заради които резките промени в настроението ще бъдат по-скоро правило отколкото изключение. Но тъй като миролюбивото и благо разположение на духа все още е само добро пожелание към всички ни, ще трябва да намерим подходящите средства за съхраним емоционалното си равновесие и да осъществим плановете си за деня.

Като цяло желанието да бъдат променени и прекроени животът и съществуващите ситуации, днес ще бъде подхранвано от съзнателни, макар и не винаги основателни страхове и опасения. От една страна обективната преценка на ситуациите и възможностите ни, ще ни карат да проявяваме въздържание и надявам се когато това се налага-здравословна дистанция. От друга, ситуациите около нас ще се развиват по такъв начин, че ще бъде изключително трудно да наблюдаваме безучастно. Така или иначе, събитията от настоящия период ще оставят траен отпечатък в съзнанието ни, а задълбочаващите противоречия ще изострят съществуващите проблеми, което ще изисква заемането на принципни позиции и където това се налага, взимането на кардинални решения. Точно по отношение на тях сега следва за бъдем изключително внимателни, тъй като последствията ще бъдат необратими и ще проектират ефекта си в бъдещето. Опитайте се да не се поддавате на моментни импулси и избягвайте конфликтни ситуации, особено с по-възрастни хора и авторитетни фигури. Потърсете помощ от приятел - ще получите обективна преценка или свежа идея за изход от проблематичните ситуации.

Работа и бизнес
Професионалните и деловите въпроси със сигурност причиняват доста главоболия на мнозина, но пък ситуациите с които се сблъскваме сега, са породени от собствените ни грешки, неефективност, недалновидност и липса на желание за нагаждане към обективните обстоятелства. Затова не упорствайте и се постарайте бързо да сверите часовниците си. Обсъдете още веднъж съществуващите проблеми в неформална среда. Така можете да достигнете до съвсем нова идея за способите и методите с които да си послужите занапред. Но най-важното е да не надценявате възможностите си. Онова, което бъде блокирано през тези дни и не успява да се прояви и реализира, със сигурност няма да доживее положителна тенденция, нито пък ще оправдае високите очаквания и необходимите жертви. Препятствията не целят да подхранят амбициите ни, а да ни предпазят от грешки и бъдещето ще потвърди това.

Здраве, хранене и красота
Периодът е подчертано предизвикателен за физическото и психическото здраве и определено травматичен. Бъдете изключително внимателни по време на шофиране, при работа с машини и инструменти, запалителни и взривни вещества и дори по време на обичайни и безобидни спортни занимания. Психиката е изключително уязвима.Избягвайте тълпите, дразнещите светлини и звуци.

Храненето трябва да бъде умерено, но съобразено с текущите нужди на организма. Периодът е подходящ за диети и разтоварващи режими, но ако психиката ви е натоварена, по-добре не гладувайте.