ПловдивУтре: 23 април

Мисия Пловдив

22-04-2014, 18:00

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Къде, кога, какво в Пловдив утре

Точно в 9 часа в "Северен" започва асакция по премахване на незаконни строежи и съоръжения. Ще бъде съборена конюшня на ул. "Деница", ще вдигат и незаконни гаражи на ул. "Филипово".

От 9,30 часа в 2 зала на Пловдивския окръжен съд ще бъдат разгледани 6 предложения за предсрочно освобождаване на осъдени.

От 10,30 часа в Националния център за рехабилитация на слепи в съюзния жилищен комплекс на ул."Ландос" 24 ще се състои среща с Георги Холянов - незрящ автор на книгата "Пансионът - съдба или изповед", живял и работил до 1981 г. в Пловдив. Поводът е Международният ден на книгата.

В 10,30 часа синдикалисти от "Подкрепа" ще се срещнат със собствениците на магазини в подлеза на Централна гара.

В 11 часа кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район "Централен" Райна Петрова ще дадат старт на реконструкцията на улица "Кричим".

В 11 часа брифинг ще дадат общинските съветници от НФСБ в Пловдив Славчо Атанасов и Слави Георгиев. Темата касае важен за града проблем, посочват те.

Студентски съвет към ПУ "Паисий Хилендарски" организира Междуфакултетното състезание "Аз знам повече". То е под формата на викторина и има за цел да провери знанията на студентите в различни области (история, география, литература, психология, изкуство). В него традиционно участват представители на всички девет факултета на университета, като всеки от тях е представен от един отбор с по трима души. До момента над 110 студента са изявили желание за участие.

 

Финалът ще е на 30 април  в Спортната зала на университета.