Стара Загора утре: 22 април

Мисия

21-04-2014, 20:59

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Времето: През нощта в по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна, на места в северозападната половина и със слаби, краткотрайни превалявания. Минималните температури сутринта ще са между 7° и 12°. Още сутринта облачността временно ще намалее и до обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, на места с намалена видимост. По-късно през деня облачността отново ще се увеличи, по-значително над Северна България и планинските райони и там на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще е слаб. Ще бъде топло с максимални температури между 19° и 24°.

 

11 ч в зала 1 на комплекс "Верея" ще се проведе среща на втория в листата на АБВ - ген. Михо Михов, със симпатизанти за формацията.

 

10.00 часа - Пресконференция на ръководството на НУМСИ "Христина Морфова". Темата е: 40 години от създаване на училището

 

10.30 часа- Директорът на Държавна опера - Стара Загора Петко Бонев и Нино Луканов, секретар на Музикално общество "Борис Христов" ще дадат брифинг. Темата е: 100 години от рождението на големия български бас Борис Христов.

 

На 22 април в Стара Загора официално отваря врати Център за развитие на екологичната инфраструктура.  Центърът се помещава в напълно реновираната лаборатория на бившия Азотноторов завод, Стара Загора и разполага с 50 оборудвани зали и кабинети. Центърът ще обединява по уникален начин теория и практика и ще извършва научно-изследователска, консултантска и учебна дейност по управление на отпадъците; подобряване, запазване и възстановяване на околната среда и развитие на екологичната инфраструктура; организиране на симпозиуми, конференции, семинари и изложби чрез международно сътрудничество и партньорство.

 

22 април е Световен ден на земята.