Некадърието на шефа на АПИ – визитка на кабинета "Орешарски"

Според Р. Петков шефът на пътната агенция е вреден

Некадърието на ръководителя на АПИ е визитна картичка на правителството на Орешарски, след като за Орешарски е нормално ръководителят на ключовата агенция да бъде човек, който съсипва празничното настроение на хората и който ги кара да ругаят, меко казано, институциите. Това каза за „Фокус” Румен Петков от гражданска инициатива „Алтернатива за българско възраждане” – АБВ, в коментар по повод организацията на движението в страната през празничните дни.

Той добави: „Аз проявих малко наивитет в петъчния и съботния ден като си мислих, че това е върхът на безсилието на г-н Чайков, ръководителя на АПИ, но всъщност неговият замах няма таван. Казах вече дали е въпрос на корупция, дали е въпрос на некадърие, дали и на двете – аз не мога да преценя, но този човек е вреден за държавата”.

Според Петков шефът на АПИ е вреден с неспособността си да създаде елементарна организация за движение по пътищата. Членът на ръководството на АБВ добави , че „това да съумееш да организираш две тапи на магистрала „Хемус”, за това действително трябва да си гений на некадърието”.

Да възприемаш проблемите, седейки в стола, с огромна заплата, е цинизъм, който на българския гражданин му идва в повече, коментира още Петков. Той добави: „Българските граждани трябва да знаят, че не бива да се сърдят в случая на „Пътна полиция”, не е „Пътна полиция” виновна. Трябва да се сърдят на Чайков, на Агенция „Пътна инфраструктура” и трябва да се сърдят на министъра на регионалното развитие. Това са 3 звена от една система, която в този си вид – под шапката на Пламен Орешарски, тормози българските граждани”.

Според бившия вътрешен министър дните за нормално придвижване са били дните, в които хората са се били установили на местата, които ще празнуват. Точно тогава е нямало движение по пътищата.

„Като си представя сега какво ни очаква на 1 и на 6 май, ми се доплаква. Всички тези хора, които виждат това некадърие, трябва да го накажат на 25 май с активно участие в гласуването против БСП и ДПС, защото за да бъде нещо променено като организация и като отговорност, очевидно тези две партии трябва да върнат властта”, каза още Румен Петков.