ПловдивУтре: 22 април

Какво, къде, кога във вторник

Времето във вторник

Тази нощ облачността ще се увеличи. Минималните температури сутринта ще са между 7° и 12°, в София 7-8°, за Пловдив около 12 градуса. Още сутринта облачността временно ще намалее и до обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Максималната температура под тепетата ще бъде около 23 градуса.

Какво, къде, кога в Пловдив

В 10.30 часа започва редовната пресконференция в община Плодив.

Утре от 11.00 часа в прекслуба на БТА – Пловдив ще се състои брифинг по повод кръгла маса на тема: "Предизвикателствата в обучението по български език и литература в образованието - горен курс". Организатор на проявата са: Асоциацията на учителите-пенсионери "Н.Геров" – Пловдив, ГД "В полза на образованието - Хр.Г.Данов", РИО – Пловдив,ПУ "Паисий Хилендарски".

Медицинският университет в Пловдив отбелязва Международната седмица на първичните имунни дефицити и Световния ден на имунологията. На този ден се подчертава значението на научните имунологични открития и постиженията в диагностиката, лечението и профилактиката на имунните заболявания – инфекции, тумори, автоимунни болести, алергии, трансплантационни усложнения и репродуктивни нарушения. През 2014 година акцентът на Световния ден на имунологията са ваксините, чрез приложението на които се предотвратява развитието на инфекциите и епидемиите. Безплатни прегледи и консултации с университетски лекари ще се проведат на 28 и 29 април в Пловдив.

Още подробности за събитията и значението на превантивните мерки ще бъдат оповестени на пресконференция в МУ-Пловдив утре от 12 часа в Заседателната зала на Ректората.

Всяка година на 22 април над един милиард души в 190 страни по света вземат участие в дейности, посветени на Деня на Земята. Денят на Земята през 2014 г. има за цел да допринесе за създаването на такива общности чрез своята глобална тема за годината: Зелени градове. Ние можем да преобразим нашите градове и да създадем устойчиво бъдеще чрез образовано и активно общество. Нищо не е по-силно от колективните действия на един милиард души. С поредица от събития в Деня на Земята се включва и ОУ ,,Елин Пелин”. Виж програмата на училището ТУК.

Децата,Училищното настоятелство и екипа на ЦДГ “Снежанка” кани всички, които обичат да се забавляват и сътворяват заедно красота от 11.30 ч. на 22.04.2014 г. на открито - в двора на детската градина с традиционната инициатива посветена на Деня на Земята „Уханието на... цветята и биоградинка” с работилничка за майсторлани, а от 12ч. всички заедно да се насладим на празничен концерт, великденска изложба, засаждане на дръвчета.

Родители и гости през целия  ден  заедно с децата могат да засядят цветя,  билки  и  зеленчуци, аследобяд да се включат в работилничка за рециклирани чуднотии.

Железният трон на крал Джофри ще бъде в Пловдив от 22 до 24 април. Емблематичният реквизит ще бъде изложен на 22 април в Античния театър в 20 часа.

Тронът, който е висок над два метра и тежи повече от 100 килограма ще бъде под строга охрана. През следващите три дни ще бъде ред на феновете в Пловдив да се снимат с впечатляващия реквизит, а след това - от 25 до 27 април - и на тези в София.

Още за железния трон и хитовия сериал може да видите ТУК.