Алекс Алексиев: Вървим по наклонена плоскост

Много тъжна съдба чака страната ни извън Европа според анализатора

Има неща, за които не се говори, но те са важни. Това каза анализаторът и независим кандидат за евродепутат Алекс Алексиев в студиото на „Всяка неделя”. Той добави: „Това, което прави Путин в момента, е една кардинална промяна на международното политически пространство”.

Русия предлага една рецепта, която на самата нея ще навреди невероятно, прогнозира Алексиев. Такива признаци вече са налице. Специално за България пътеката, по която светът около нас се движи, е изключително опасна. За съжаление нашите управляващи в момента като че ли правят всичко възможно да стане още по-лошо, обясни анализаторът. Според него в момента България върви по наклонена плоскост, която може да стигне до пропостта.

Много тъжна съдба чака страната ни извън Европа. „Ако ние не сме вътре и със Европа, аз просто не виждам докъде ще стигнем”, коментира Алексиев.

Президентът на Русия направил нещо уникално – казал, е, че етническата принадлежност критерий е най-важният критерий. От американската революция досега обаче за най-важен критерий се смятало гражднаството, обясни Алексиев.

Кандидатът за евродепутат смята подмяната за изключително опасна и попита риторично какво ще стане, ако Ердоган вземе наши територии под претекст, че тук българското население оказва натиск върху турското малцинство. Тази промяна според анализатора е много опасна.

Той нарече Путин „фашист”. Според кандидата за евродепутат говоренето, че Русия може да спре газа за Европа е невярно. Самата Русия е в тежко икономическо положение, навлиза в рецесия, а всеки ден печели по 100 милиона от износа на газ. Какво би станало, ако този ресурс спре, а този газ не може да се изнася другаде, нито в Китай, нито в други страни.