Натоварен трафик се очаква днес

Региони

21-04-2014, 10:10

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Задръствания на АМ "Тракия", бъдете нащрек

МВР със специална организация на движението, АПИ въведе ограничения по 6 направления за камиони над 12 т

Над половин милион българи ще пътуват след почивните дни обратно към по-големите градове. Най-натоварено се очаква отново да бъде по автомагистралите заради текущи ремонти. Освен това натоварено ще бъде и по пътищата към и от Гърция през пунктовете „Кулата” и „Илинден”.

На места в Тракия, Дунавската равнина и западните котловини има мъгли в момента. Бъдете внимателни. След като от БДЖ осигуриха допълнителни места за отпътуващите в началото на Великденските празници, сега завръщащите се ще могат да разчитат и на повече места в посока към София. Ще има и извънредни автобуси по най-натоварените трасета.

Създадена е организация за оптимално придвижване на връщащите се от празнично пътуване, съобщава МВР. Очаква се постепенно засилване на трафика към София и големите градове в страната. Основният поток прибиращи се след Великденските празници ще бъде по автомагистралите „Хемус”, „Тракия” и „Люлин”.

Активен ще бъде и потокът от автомобили от ГКПП – „Кулата” и ГКПП – „Капитан Андреево”. Засилен е контролът по главните пътища и възловите места в страната. Създадена е организация за оптимално придвижване на връщащите се от празнично пътуване.

Въведено е ограничение на движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по 6 направления от републиканската пътна мрежа, съобщава от Агенция „Пътна инфраструктура”. В последния почивен ден от Великденските празници ще има две ленти за движение в посока Варна – София при виадукта „Бебреш“ от автомагистрала „Хемус“. Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който се очаква в края на четирите почивни дни и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Пътуващите от Враца, Монтана и Видин освен АМ "Хемус" могат да ползват и път II-16 Мездра - Ботевград - Ребърково - Елисейна - Своге - София и път II-81 София - "Петрохан" - Берковица - Благово - Монтана - Лом.
Без промяна остава пътуването в района на виадукта при км 67 от АМ „Тракия“, при който от миналата година са въведени промени в организацията на движението поради извършващите се строително-монтажни работи на съоръжението.

При засилен трафик в посока Пловдив – София преди км 67 от АМ „Тракия“ ще бъде въведен обходен маршрут за леките автомобили - при пътен възел „Церово“ движението ще бъде насочвано по път III-8402 Септември - Виноградец до с. Церово и след това превозните средства ще се включват в АМ „Тракия“.

От миналата година поради ремонтните дейности на виадукта при км 67 от АМ „Тракия“ в посока от Бургас към София движението на МПС над 12 тона се пренасочва по следния маршрут: гр. Пловдив при пътен възел "Север" при км 126+200 по път II-64 - околовръстен път на Карлово - път I-6 към София.

От 14:00 до 20:00 часа се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по 6 направления от републиканската пътна мрежа. Това са:
път I-1 -с. Ребърково -Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
път I-1 - етапна връзка на лот 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север - ГКПП „Кулата”;
път I-5 - Русе - Велико Търново;
път I-8 – Пловдив - Харманли;
път I-9 - Варна - Бургас;
път II-99 - Бургас - Царево.

Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Бъдете внимателни!