В. Калановски: Липсата на работа може да ме вкара в лудница

Най-голямата професионална страст на актьора си остава театърът

Най-голямата ми страст професионално си остава театъра. Това заяви в ефира на bTV актьорът Веселин Калановски. Той добави, че се надява скоро да се завърне на сцена, след като до скоро не е имал време да обърне толкова внимание на тази си страст.

Актьорът призна, че липсата на работа може да го вкара в лудница, а не просто да го смаже. Той се върна в историята и си припомни как във времето след 1990 г. той и група актьори са създали един от първите частни театри.

Впоследствие Калановски посветил 10 години от живота си на него – до 2000 г. Тогава той усетил, че вече не изпитва удоволствие от това, което прави. „Ако не изпитваш удоволствие, защо си там?”, попита актьорът. Впоследствие той изпаднал в пълна депресия, която продължила цяла година.

Калановски разказа и за родителите си – той губи майка си в катастрофа, когато е на 19 години. Баща му почива 9 години по-късно. За него актьорът не пести суперлативите и го определи като „страхотен джентълмен, страхотен ерудит и велик човек”, който не му е дал грам възможност да се зарие в болката и тагата си.