Столичанин води битка с полицията... за колело

Неразбории пречат на Павел Видаков да прибере веща си от полицията

Млад столичанин вече 2 години обикаля институциите, за да си получи откраднатото колело. То е намерено от полицията, но проблемите тепърва започват.

Абсурдът е, че столичните полицейски управления не поддържат връзка помежду си. Крайното решение за връщането на колелото зависи от прокуратурата и съда.

Двуколесното превозно средство е откраднато от металната ограда на столичната улица „Неофит Рилски”. Колелото е италианско. Второ такова няма в България, тъй като производството му е спряно, информира Нова телевизия.

Собственикът Павел Видеков разказва: „Случи се началото на март 2012 година. Късно вечерта, между 9-10 часа. На другия ден подадох жалба в I РПУ”. Младият мъж разбира месец по-късно от интернет форум, в който колездачите споделят опита и несгодите си, че велосипедът му е намерен. Информацията публикува друг колоездач, чието колело било открито. Той отишъл на разпознаване в полицията и видял още 10 велосипеда – сред тях било и превозното средство, откраднато на улица „Неофит Рилски”.

„Разбрах, че се намира в VII РПУ и си казах, сега ще отида да си го взема”, обяснява  Видеков. Процедурата се оказва доста по-сложна. От първо разбират от Павел, че открадната вещ е при колегите им в седмо. Но тъй като е веществено доказателство, прокуратурата, или съдът трябва да позволят на Павел да си го получи.

„Знам, че има подсъдим, но финално решение няма”, твърди младият мъж. И така, след над 10 жалби до всички компетентни органи, той все още не може да получи колелото си. А и вече не го иска. Решен е, че след цялата одисея и да си го вземе, ще го продаде, защото вече твърде много е изстрадал покрай него.