Майката на стрелеца от Лясковец показа „къщата на ужасите“ (снимки)

Стефанка Савова събра медии, за да поиска помощ за ремонт на дома си

Истинска демонстрация навръх Разпети петък сътвориха майката на стрелеца Петко от Лясковец, Стефанка Савова и адвокатът й.

Двамата отвориха „къщата на ужасите“, в която на 14 март загина спецполицай, а трима други бяха ранени при обезвреждането на бившия военен и Петко Савов, съобщава News 7. За отварянето на къщата вчера бяха поканение само определени медии, а кои да бъдат поканените бе решено от Петър Благинов – пастор от евангелската петдесятна църква в Горна Оряховица, който се грижи за Стефанка Савова. Чрез църквата е нает и адвокатът на Стефанка.

Преди да бъдат допуснати до осемте стаи, на медийните екипи беше проведен инструктаж, като същите бяха помолени на подпишат споразумение в шест точки. Репортерите влязоха в къщата през стълба, тъй като вратата е заключена – патронът й е счупен, а тя не може да разбита.

Стефанка също получи инструктаж как да се държи пред медиите. Пред камерите майката на Петко заяви, че се надява някой да й помогне да ремонтира дома си.

Вратата, която командосите на успяха да разбият на 14 март сутринта, е залостена с пружина, по която има кървави следи. Стъкла, разхвърляни дрехи, писма с жалби, са сред останалите интересни предмети, които медиите успяват да заснемат. Стотици писма и отговори към жалби са подредени в кашон. По стените все още личат следи от куршуми, а в едно от чекмеджетата има осем изстреляни гилзи от автомат „Калашников“.

Адвокат Виктор Костов потвърди, че няма да защитава сина на Стефанка, Петко Савов Петков, въпреки желанието й именно той да поеме защитата му. По думите на Костов, той защитава само нея в качеството й на ключов свидетел по предстоящото дело, на база „лична договорка“ .

Самата Стефанка заявява, че няма пари дори да оправи жилището си и едва ли ще намери необходимата сума за адвокат.