Верижни катастрофи блокират магистрала "Тракия"*

Инцидентите са се случили в района на Пазарджик. Пострадали няма

Две верижни катастрофи затрудняват движението по автомагистрала "Тракия" в посока Пловдив в района на Пазарджик. 7 километра е колоната от автомобили. Информацията съобщи за "Хоризонт" Мирослав Стоянов - говорител на полицията в Пазарджик.

Опашката от автомобили в посока Пловдив е около 7-8 километра и върви много бавно. Станали са две катастрофи близо до ремонтирания виадукт на магистралата. При единия инцидент са катастрофирали 3 автомобила, а при другия 5. Пострадали няма, нанесени са само материални щети, информира Дарик радио.

Стоянов обясни още: „Колоната от автомобили, която се е събрала, се движи, но с доста по-ниска скорост и по-малък интензитет и пропускателна възможност на пътя. Това е заради редица фактори. На първо място – изключително големия трафик предвид предстоящите Великденски празници в посока от София към периферията на страната. На второ място – атмосферните условия, леко замъгляване и намалена видимост, валеж, мокра настилка”.

На място бяха мобилизирани два екипа на "Магистрална полиция". По-късно трети екип е подпомогнал действията за по-добра пропускливост в участъка, информира bTV.

Увеличава се задръстването на движението по автомагистрала „Тракия”, посока Пловдив в резултат на ремонтите на виадуктите и верижните катастрофи. Това съобщи слушател на Радио „Фокус”. Повече от час е необходимо, за да се премине разстоянието от 48-ия до 68-ия км. Автомобилите се движат и в трите ленти, включително в аварийната. Движението е възможно само на първа скорост.

Междувременно стана ясно, че 12 километра е задръстването по автомагистрала "Хемус". Информацията съобщиха пред "Хоризонт" от МВР. Колоната от автомобили е от 37-ми до 22-ри километър и се движи бавно. Възстановено е движението на моторни превозни средства при 397-и км от автомагистрала "Хемус", в посока Варна - съобщиха от пътната агенция. Движението беше затруднено около два часа поради пътен инцидент. Катастрофирали са лек и товарен автомобил, пострадалите са откарани в болница без опасност за живота.

*Информацията е актуализирана в 15.25 ч.