Доган с два отбора за евроизборите

„България без цензура" е партията на Делян Пеевски - тази партия заявява участие на изборите, а той същевременно е в друга листа

Така Ахмед Доган вече има два отбора - явява се на евроизборите с две партии.

Такава гледна точка към политическата ситуация у нас около вота за ЕП представиха в ефира на bTV журналистите Владимир Йончев и Найо Тицин. Според тях в така създалите се условия, нагнетени и от неприемливата за обществото кандидатура на Пеевски за евродепутат, има само един начин за „противодействие" - масова избирателна активност на 25 май.

Номинацията на Пеевски е куршум в главата на демокрацията, куршум за европейските ценности. На мен ми е интересен въпросът - защо е на второ, а не на трето място - явно този ресурс, който можеше да бъде инвестиран и в третото място на ДПС вероятно ще е инвестиран в един друг политически проект - партията на Бареков. Затова Пеевски е на второ място - хем той влиза в ЕП, хем на Бареков му се осигурява място за поне един евродепутат", коментира Тицин, тълкувайки ходовете на ДПС зад подредбата на листата за евровота.

Според Владимир Йончев пък с номинацията на Пеевски ДПС показва, че мисли в дългосрочен план. „Сега всички противници са обезоръжени при такъв тип кандидатура. Какво предизвика летните протести - че кандидатурата за шеф на ДАНС стана тихомълком, без гласовете и одобрението на обществото, без дебат. Сега всичко е на масата - кой от нас може да се противопостави на правото на всеки да се кандидатира. Това е провокация", смята журналистът.

На друга позиция се обяви друг журналист в студиото - Петьо Блъсков. „Да го оставим Пеевски да си демонстрира качествата. Общо взето е делови човек. Трябва да свикваме - някой дава парите, а друг прави политика. Световната игра е такава. Нека партиите си носят кръста, а народът да ги съди", заяви той.