Знаете ли какви са "модните тенденции" за боядисване на яйца?

5 невероятно оригинални идеи

Омбре яйца
Сварете яйцата и ги оставете да се охладят в студена вода. През това време разтворете различните цветове боя, както е посочено на опаковката. Сложете вътре по една супена лъжица оцет. За по-ярки цветове разтворете боята в по-малко количество вода, а за пастелни - в повече. С помощта на черпак/лъжица/щипки потопете яйцето, без върха, в боята за около минута. След това го потопете отново, оставяйки горната 1/3 от яйцето извън боята за още една минута. Повторете стъпката за последен път, като този път 2/3 от яйцето трябва да е извън купичката с боя, така че долната част да стане най-тъмна. Дръжте дупето на яйцето в боя в продължение на 1-2 минути. Внимателно поставете готовите яйца в картонена кутия, докато изсъхнат максимално.

Яйца с дантела
Един изключително лесен и много ефектен метод за боядисване на яйца с дантела. Първо сварете яйцата и ги оставете да се охладят в студена вода. Завържете около всяко яйце парче дантела, след което ги потопете за няколко минути в боята. Извадете ги, оставете ги да изсъхнат малко и махнете дантелата.

С лакове за нокти
Резултатът е наистина много красив. Яйцата са много ефектни за украса, но също така стават и за ядене, тъй като лакът покрива с тънък слой черупката, така че вътрешността остава абсолютно безвредна за консумация. В избрания от вас съд с вода капнете по няколко капки от различни лакове за нокти. С клечка за зъби ги разбъркайте, така че да се получат интересни мраморни жилки. Хванете с ръце яйцето и го потопете цялото, подръжте една минута, след което го извадете. Оставете го да изсъхне добре, не трябва да опира никъде, за да не се развали лаковото покритие.

Яйца с ретро силуети
За това предложение ще трябва да отделите малко повече време, но пък си заслужава. Първо изберете черни силуети от интернет, може и други форми. Върху обикновен бял лист залепете оризова хартия (само в горния край). След това принтирайте върху нея силуетите и ги изрежете, както е показано. Вземете всяка рисунка, намажете я с лепило и я залепете върху яйцето. Отгоре минете също с лепило. Оставете да изсъхне.

Яйца на точки
Много лесно предложение. Вземете лепенки във формата на кръгчета и ги залепете върху сварените яйца. Потопете ги в боята за няколко минути, извадете ги, отлепете кръгчета и ще си имате сладки яйца на точки.

Галерията можете да видите тук.