Изнудвач: Ще убия детето ти!

Крими

17-04-2014, 13:17

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

100 хиляди лева или детето ти ще умре

28-годишен мъж от Шумен се е опитал да изнуди познат бизнесмен за 100 хиляди лева. Изнудвачът вероятно се е възползвал от психозата около случая в Поморие и заплашил бизнесмена, че ще убие сина му. Неуспелият похитител е заловен и предстои да му бъде повдигнато обвинение.

49-годишен мъж, който е крупен шуменски бизнесмен съобщил на 15 април в ОДМВР за находка под чистачката на лекия му автомобил, паркиран на ул. "Цар Освободител". На предното стъкло имало оставено писмо, в което неизвестно лице заплашило, че ще убие детето му, ако не получи сумата от 100 хиляди лева. Парите трябвало да бъдат оставени в местност извън града.

При започналото незабавно разследване бил открит авторът на писмото. Изнудвачът се оказал 28-годишен мъж, който се познавал със семейството на бизнесмена, знаел е финансовите му възможности и си направил сметката, че за таткото не би било проблем да събере 100 хиляди лева.

Кандидатът за лесни пари е арестуван и предстои да му бъде повдигнато обвинение, назначени са експертизи, съобщи пресцентърът на ОДМВР. От полицията са сдържани по случая тъй като синът и съпругата на заплашвания бизнесмен не знаят за отправените закани и искания откуп.