Предсрочни избори може да има октомври - ноември!

Загубил избори веднъж, два пъти, Станишев се държи като победител

Предсрочни избори може да има октомври - ноември, когато се обсъжда бюджетът за 2015 г. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща на Парламентарната група на ГЕРБ с представители на Реформаторския блок. На срещата се обсъждат предизвикателствата пред европейската перспектива на България.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов каза: „С голяма доза оптимизъм, заговорих за избори 2 в 1. Лъжейки гражданското общество правят уж предизборен дебат, Изборен кодекс, който не отговаря на очакванията на обществото. Следва въпросът - кога да са другите избори. Никой не говори за европейски дебат. Не съм оптимист, че от резултатите, ще следва автоматична дата за предсрочни избори. Загубил избори веднъж, два пъти, Станишев се държи като победител”. По думите му, единственото, което може да ги накара да има избори, е през октомври-ноември, когато се обсъжда бюджетът за 2015 г.
Председателят на ДСБ Радан Кънев каза: „Хората губят работата си, трябва да се стигне до решение кога да има избори. Въпросът е може ли да се постигне разум”.

Според него, трябва да се избере спокойна, разумна дата за предсрочни избори след европейските.