Вестниците в Четвъртък, 17 април

НАТО праща още войски в Източна Европа

Продават ни на партии и търговци, пише на челно място Стандарт и съобщава, че фалшива лична карта върви до стотачка в нета. Изданието цитира и професор Михаил Константинов, според когото най-малко 100 фирми у нас въртят черния пазар с лични данни. 

Взимаме по 100 лева като втора пенсия, научаваме от Стандарт. Спестяванията ни за старини в частни фондове гонят 7 милиарда лева, уточнява изданието.

Доходността на пенсионните фондове пак тръгна надолу, е акцентът по темата на вестник Сега. След относителната стабилизация доходността на пенсионните фондове отново тръгва надолу през 2013 година, показват данните на Комисията за финансов надзор, цитирани от изданието. Намаление има при всички фондове, с изключение на един. При някои фондове намалението е повече от наполовина.

Възможността за повишение на вноските за пенсия ще обсъжда комисията по осигурителни отношения към тристранката на 24 април, информира вестник Преса и уточнява, че се очаква в Държавното обществено осигуряване да влязат допълнителни приходи от 262 милиона лева, ако вноската за пенсия се увеличи с 1,2 на сто.

НСИ отчете ръст в доходите през 2013 година, съобщава Дума. Средният годишен общ доход на лице от домакинство за 2013 година е с 11,3 на сто повече спрямо 2012 година. Средните разходи на човек за изминaлата година пък са били с 10,1 на сто повече от 2012 година, уточнява публикацията.

Две години може да продължи спорът между България и Европейската комисия за 396 милиона евро по Програмата за развитие на селските райони. Едва след края на процедурата ще стане ясно дали и колко пари губи страната ни. Това казва Светлана Александрова от земеделското министерство, цитирана от вестник 24 часа.  Вестникът предлага интервю със заместник-министъра на земеделието Явор Гечев, който уверява, че ще се борим за всяко евро и призовава да не се политизира темата. 

НАТО праща още войски в Източна Европа, пише на първата си страница Труд. Решението идва ден преди очакваните днес преговори в Женева между ЕС, САЩ, Русия и Украйна и след поредните акции на сепаратистите, завзели БТР-и и нови сгради в Източна Украйна. 

AC/DC се пенсионират, пише на първата си страница 24 часа. Легендарната група се оттегля след 41 години на сцената. Ритъм китаристът и основател на групата Малкълм Йънг си взема почивка от групата поради заболяване, научаваме от публикацията.