Запознайте се със себе си

Слънце в Овен, Луна в Скорпион

Четвъртък, подобно на останалите дни от настоящата седмица, ще премине под въздействието на дълбоки и сложни емоционални преживявания. Онова, с което ще се различава този ден, е, че ще съумеем да проявим повече сдържаност и, за добро или лошо, малка част от тях ще изплуват на повърхността. А това, както знаем, не винаги е в полза на душевното здраве. Искаме или не, съдбата ни посочва знаци, които сме длъжни да забележим. Те от своя страна провокират чувства и емоции, към които също не бива да оставаме безразлични, тъй като ни помагат да се запознаем със себе си. Осъзнаването и приемането на това, че у нас живеят гняв, ревност, завист или други нелицеприятни качества ни помага да ги опознаем, а следователно и да ги контролираме по-добре. Проява на наивност би било да се самозаблуждаваме, че те не съществуват или да се правим, че не ги забелязваме. Освен всичко друго, в периодите, маркирани от Лунно затъмнение, получаваме нови задачи и направления в областта на самопознанието и себеусъвършенстването, така че настоящите ни преживявания са изключително важни за еволюцията на душата и личността. Опознаването на тъмните им страни всъщност ни помага да ги овладеем и редуцираме, от което зависи щастието и вътрешната ни хармония.

Няма да помогнем нито на себе си, нито на околните, ако се окичим с ореол от невинност и проектираме всичко върху обкръжението си. Това само ще задълбочи проблемите във взаимоотношенията, без да укрепим и развием и тях, и себе си в желаната посока. Затова основната ни задача днес е да се въздържаме от сурови оценки и критични забележки към тези, с които желаем да достигнем до съгласие и най-вече хората, на чието присъствие в живота си държим.

Работа и бизнес
Април като цяло е критичен за деловите взаимоотношения и ще постави за преразглеждане много от съществуващите до момента споразумения, условия по търговски и трудови договори, съществуващи норми и установени правила. В случай че ви се налага да потърсите потвърждение - направете го днес. Все едно дали ще получите съгласие или отказ, важното е, че ще сте наясно с условията, на които ще можете да разчитате за напред. Въздържайте се обаче от важни преговори, уговарянето и подписването на дългосрочни споразумения и взаимодействие с официални инстанции.

Здраве, хранене и красота
Периодът е натоварващ както за физическото, така и за психическото здраве. Днес за тяхното балансиране ще съдейства водната стихия, така че дори кратка разходка край морето, езеро, река или друг водоизточник ще има незабавен ефект. Ако искате да го подсилите, намерете време за водни процедури и масажи. Денят е благоприятен също и за начало на програми за редукция на теглото, отстраняване на целулит и премахване на несъвършенства по кожата. Организмът е склонен към застойни процеси, затова менюто трябва да бъде изключително леко. Ограничете приема на течности.