ПловдивУтре: 17 април

Мисия Пловдив

16-04-2014, 18:41

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога ще се случва в града

За четвърти път в район „Западен” се организира футболен турнир „За купата на район „Западен“ за ученици от четвърти клас в училищата в района. Тази година футболисти ще са учениците родени 2003 г . Активно ще се включат  отборите на ОУ ”Драган Манчов”, ОУ „Васил Петлешков”, ОУ „Тодор Каблешков” и СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”.Турнирът е под патронажа на кмета на район ,,Западен“ Димитър Колев. Надпреварата  започва в 9.00 часа утре на игрището на ул. „Мащерка” зад ЦДГ „Звезда”.

Община Пловдив – район „Западен“, и СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” организират отбелязване на Деня на земята - 22 април. Утре след края на учебните занятия ученици-доброволци ще почистят и боядисат замърсени места в района, като по този начин изразят своята съпричастност с опазването на околната среда.

В четвъртък от 10.00 часа в парк „Рибница”, където под патронажа на кмета на район "Северен" Ральо Ралев ще се проведе „ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИК НА ИЗКУСТВАТА”. Децата от района ще покажат своите умения в различни изкуства, като част от тях ще вземат участие в украсяването на три двуметрови яйца.

И тази година администрацията на „Източен“ ще зарадва за Великденските празници най-нуждаещите се жители от района, съобщи кметът Петър Петров. За седма поредна година на Велики Четвъртък 120 граждани, определени от служба „Социални дейности“, ще получат празнични хранителни пакети. Раздаването им ще стане утре в 10.00 часа в администрацията на „Източен“.

В четвъртък от 10:00 до 12:00 часа в Стария град на Пловдив отново ще се изпълни с детска глъч. Във връзка с предстоящите Великденски празници ОИ „Старинен Пловдив“ и деца, учители и родители от ЦДГ „Снежанка“ организират работилничка на открито в двора на галерия „Златю Бояджиев“.

Деца от с. Белащица пък ще боядисат на Велики четвъртък 1000 яйца с благотворителна мисия. Ритуалът ще се извърши в двора на църквата в селото "Св. Св. Кoзма и Дамян" след отслужването на Великденския маслосвет. Възрастни хора ще помогнат на децата за варенето на яйцата, а после ще им покажат различни начини за боядисване. Изписаните яйца ще бъдат раздадени на социално слаби и много възрастни хора от селото, които нямат възможност да си ги осигурят сами, уточни кметът на селото Цветанка Читакова. Част от яйцата, заедно с козунаци и великденски курабии, ще бъдат занесени и в три дома за възрастни хора, намиращи се на територията на община "Родопи".

От 19:30 часа в клуб "БИБЛИОТЕКАТА" ще бъде премиерата на моноспектакъла "Любовта не може просто да отмине", който е част от проекта на Радослав Гизгинджиев - "ЛЮБОВ". Актьорът Симеон Владов, известен като носител на ИКАР за "Златен глас", ще се превъплъти в заможен брокер, който се завръща от чужбина в родния си град. Една съвременна история ще се превърне в мистична приказка, която ще размие границата между настоящето и миналото.