Избраха “Млад огнеборец 2014”

На първо място се класира отборът на СОУ “Христо Проданов”

Днес на стадион “Васил Левски” се проведе състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”. То се организира от Районна служба пожарна безопасност и защита на населението - град Карлово.

В надпреварата премериха сили отборите от училищата на територията на града. Състезанието протече в дисциплините “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 м щафетно бягане”, в които младите огнеборци показаха бързина, сръчност, точност и умения  за преодоляване на препятствия.

На първо място се класира отборът на СОУ “Христо Проданов”, на второ ОУ “Райно Попович”, на трето СОУ “Васил Левски” и на четвърто ОУ “Св.Св. Кирил и Методий”. За победителите наградите бяха грамоти, торти и футболни, волейболни и баскетболни топки - подсигурени от  РСПБЗН град Карлово и Община Карлово.

Отборът на СОУ “Христо Проданов” ще участва на областното състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец” в град Пловдив, а при спечелено призово място участие в Републиканското състезание в гр. Варна.

Състезанията са една традиция, която има за цел обучение и готовност за правилни действия на децата при пожари, природни бедствия и аварии. Тази година учениците са обучавани и подготвяни от служители към РСПБЗН град Карлово.